Graag helpen wij je bij vragen over vruchtbaarheid, zwangerschap, overgangsklachten en PCOS.

Zwangerschapswens

Een gezond gewicht, gezonde en volwaardige voeding, eventueel supplementen, voldoende beweging en niet roken kunnen jouw kansen op een gezonde zwangerschap vergroten.

Voor de gezondheid van jouw toekomstige baby kun je het beste je leefstijl al voor de conceptie aanpakken. Samen maken we een plan dat past bij jou.

Tijdens de zwangerschap

Volwaardige voeding en leefstijl is belangrijk bij een ontregelde bloedsuiker of om dit te voorkomen. Bij voedselovergevoeligheid, vega(n) voeding, ondergewicht, overgewicht of buikklachten tijdens je zwangerschap is het wijs om samen te puzzelen of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt en wat voor jou een goed streefgewicht is.

Na de zwangerschap

Graag helpen we jou bij het kwijtraken van de overgebleven zwangerschapskilo’s of juist om op gewicht te blijven tijdens de borstvoeding. Ook voor het starten van de bijvoeding voor je kleintje denken we graag met je mee. Lees hier meer over kindervoeding.

Overgang

De overgang is een nieuwe fase. De één loopt er fluitend doorheen, de ander heeft veel last van hormonale klachten, moeizaam gewichtsverlies, soms met voedselovergevoeligheid, buikklachten en meer. We helpen je graag om meer energie te krijgen en grip op je leefstijl. Door gezond te eten, meer te bewegen, beter te ontspannen en slapen, kom je weer in een positieve spiraal terecht. Lees meer over de overgang…

Pcos

PCOS is een hormonale afwijking waarbij vaak de eisprong uitblijft en er kunnen diverse klachten optreden. Overgewicht en verminderde gevoeligheid voor insuline spelen vaak een grote rol.

Met een gezonde leefstijl kun je de klachten zoals gewichtstoename, acné, overbeharing en een onregelmatige cyclus vaak flink verminderen en je energieker voelen.

Soms is er naast gezonde, volwaardige voeding, ontspanning en beweging meer nodig. Dan dragen supplementen bij aan vermindering van de klachten. Daarom nemen we indien nodig ook de vitaminen en mineralen in jouw lijf onder de loep.

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op.

—-

Christa Louer is sinds januari 2021 bestuurslid van de Diëtistenvereniging Vrouw en Vruchtbaarheid.