Vergoeding diëtist

Basisverzekering:

De eerste 3 uur dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zijn gemiddeld 4-5 consulten. Vaak is het mogelijk dat u nog een extra vergoeding krijgt vanuit uw aanvullende verzekering.

Houdt u er wel rekening mee dat deze vergoeding van uw eigen risico afgaat, als u dit nog niet verbruikt heeft. Dit geldt namelijk voor alle zorg die u krijgt vanuit de basisverzekering, denk hierbij aan bloedprikken, ziekenhuisbezoek en medicatie. Als uw eigen risico ‘op’ is, komt u in aanmerking voor volledige vergoeding. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Kinderen tot 18 jaar:

Voor kinderen geldt geen eigen risico, de diëtist wordt de eerste 3 uur volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Mocht u nog een aanvullende verzekering hebben dan is het mogelijk dat u nog een extra vergoeding krijgt.

Verwijzing:

U heeft niet bij iedere verzekeraar een verwijzing nodig van de (huis) arts om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wij vinden het wel prettig als u een verwijzing meeneemt of vraagt.

Tarieven 2023:

  • De tarieven verschillen per zorgverzekeraar.
  • Intake consult (buiten vergoeding) : €93,75 (dit is incl. administratie, berekeningen en advies)
  • Vervolgconsult: € 37,50/half uur

Niet nakomen afspraak:

Als u niet aanwezig kunt zijn op de gemaakte afspraak kunt u deze uiteraard kosteloos minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Is de afspraak niet (op tijd) afgezegd dan worden de kosten van de geplande tijd in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekering.