Voeding is zo belangrijk. Voor de groei, voor het welzijn en de totale gezondheid van jou en je kind. In de eerste duizend dagen van een mens wordt al de blauwdruk gevormd van het immuunsysteem, spijsverteringsstelsel en de hersenen. De start is de conceptie. Daarom is voeding tijdens de zwangerschap zo invloedrijk. Lees meer over zwangerschap en voeding….

Wij helpen je kind graag met:

– overgewicht
– ondergewicht, ondervoeding, achterblijvende lengtegroei
– borstvoeding, flesvoeding
– selectieve of kritische eters
– maag-/darmklachten, obstipatie /diarree
– Coeliakie
– voedselovergevoeligheid en nog veel meer.

Baby 

Ouders voelen vaak aan als er iets niet klopt bij hun kind. Heeft jouw baby een moeizame start? Vermoed je een koemelkallergie? Ga het dan na, samen met de diëtist, om zekerheid te krijgen. Zodat je baby niet onnodig lang klachten heeft. Of om niet onnodig koemelk uit de voeding weg te laten. Ook bij het geven van borstvoeding kunnen wij meedenken om het dieet zo goed en gemakkelijk mogelijk voor elkaar te krijgen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Weet je wanneer en hoe je het beste kunt starten met de eerste hapjes? En geef je dit gelijk in stukjes, de Rapleymethode of is dat gevaarlijk? Bij Mijn Voedingspraktijk krijg je alle antwoorden op deze en andere vragen over voeding.

Gezonde voeding

Wat is gezonde voeding? Wat heb je geleerd van jouw ouders? Krijgt je kind alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn om goed te groeien, te spelen en gezond te zijn? We laten het je graag zien. En we helpen je bij de toepassing in het dagelijks leven. Want een lijstje meegeven is iets anders dan meedenken in producten én invoering in een druk gezinsleven! Want het moet wel leuk blijven.

Groei

Hoe verloopt de groei? Bespreek samen met ons de groeicurves. We kunnen een paar keer per jaar meten of de groei volgens de eigen lijn op de curve verloopt. Soms is dat voldoende om gerust te stellen, dan krijgt jouw kind voldoende voedingsstoffen binnen. Soms geeft het aan dat er iets niet goed gaat. Of je kind krijgt te weinig energie binnen, de opname gaat mogelijk niet goed of er zijn onvoldoende bouwstenen uit de voeding.
daltonschool_Het_Palet_Peuterfestival_2016_38

Buikklachten

Krijg je signalen van je kind over buikpijn, moeizame toiletbezoekjes of gaat je kind wel erg vaak? Vaak kun je met de samenstelling van de voeding veel invloed uitoefenen op de ontlasting. Onze ervaring en nascholingen geven ons veel handvatten om oplossingen voor buikpijn of ontlasting te vinden. We zijn hier zeer ervaren in en hebben al vele kinderen van hun buikklachten afgeholpen. Maak gerust een afspraak om samen de voeding door te lopen.

Kritische eter

Wil jouw kind bepaalde voedingsmiddelen niet eten? Hebben jullie strijd aan tafel? Wij helpen jullie graag. We onderzoeken wat de oorzaak is en hoe we jullie kunnen helpen. Dit is altijd advies op maat. Vaak kost het wel wat tijd, maar we hebben voldoende tips om een stap in de goede richting te gaan maken. Zodat de eettafel weer een gezellige plek kan worden.

De kinderdiëtisten van Mijn Voedingspraktijk zijn gespecialiseerd in Kinderdiëtetiek, door het volgen van diverse nascholingen en de ervaringen in onze dagelijkse praktijk.

dreamstime_m_13700755